straatfotografie in Amsterdam

straatfotografie amsterdam 04Wat is straatfotografie?
In ieder geval niet het fotograferen van alleen maar een straat en onderwerpen in die straat. Straatfotografie bevat foto’s die het leven op straat weerspiegelen. Er moet minstens één persoon op de foto staan.

Tijdens een workshop straatfotografie in Amsterdam heb ik geleerd dat personen fotograferen in openbare ruimtes mag.
Toch was het afgelopen zaterdag behoorlijk spannend en eng om zo voor de leeuwen geworpen te worden. De mensen reageerden ook niet altijd even vriendelijk. Daar moet je wel tegen kunnen. Meestal kun je je dan het beste omdraaien en verder gaan.
Je komt echter ook leuke situaties tegen. Zo fotografeerde ik een man die harp speelde op de markt. Tegen een betaling van 400 euro wilde hij uit de kleren gaan, zei hij, om mij zo de foto van het jaar te kunnen laten maken. Dan zou ik gelijk wereldberoemd worden. Hij liet de prijs nog dalen naar 300 euro, maar ik ben er toch maar niet op in gegaan! 😉

Ook ontmoette ik een travestiet die die dag voor het eerst in jurk naar buiten trad. We mochten foto’s van hem maken als we beloofden er een paar naar hem op te sturen voor zijn portfolio. Dat heb ik inderdaad gedaan.

Met straatfotografie kun je je uren vermaken. Kies een plekje uit, waar veel gebeurd. Ga een tijdje rustig zitten, zodat je niet meer opvalt en maak dan de leukste of mooiste plaatjes die je je maar kunt bedenken!

Geen opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.