vossen in de Amsterdamse waterleiding duinen

Zo het is weer eens tijd voor een nieuwe blog. Het is alweer een tijdje geleden, maar ik heb dan ook zoveel leuke dingen te doen!
Neem nu gisteren. Na lange tijd ging ik weer eens naar de amsterdamse waterleiding duinen. Dit keer met een vriendin.
Het is helaas wel steeds een uur rijden, maar ik kom er graag.
Gisteren stonden de vossen weer eens op mijn verlanglijstje. In oktober was ik voor het laatst in de amsterdamse waterleiding duinen geweest en toen had ik voor het eerst één vos gezien. Helemaal blij was ik toen. Dat smaakte naar meer, dus daarom gisteren nog eens op pad.

Het was prima wandelweer en na een uurtje gelopen te hebben, kwamen we op de plek aan waar de vossen vaak te zien zijn en jawel hoor, we vielen gelijk met onze neus in de boter. Er stonden al verschillende mensen te fotograferen en ze wezen ons waar we moesten zijn om de vossen te zien. In de struiken lag een vos lekker rustig te liggen.

natuurfotografie AWD vos 1

Hij (of zij) keek ons amper aan, dus we konden heel dichtbij komen om te fotograferen. Toen er een andere vos aankwam die met hem wilde vechten, stond hij op en sjokte hij weg.
Maar niet getreurd, we draaiden ons om en daar zagen we weer een vos. De vos liep naar het water toe en begon er een slokje te drinken.

natuurfotografie AWD vos 2

natuurfotografie AWD vos 3

 

 

 

 

 

 

En zo hebben we daar wel een uur naar vossen staan kijken en ze staan fotograferen. Het leek de rode loper wel: de vossen liepen heen en weer en de fotografen stonden op een rijtje te klikken.

natuurfotografie AWD vos 6

Onnatuurlijk blijft het echter wel. De vossen komen alleen maar zo dichtbij, omdat ze vaak door de mensen gevoerd worden. Dit is echter ten strengste verboden, als de boswachter het ziet, heb je een bekeuring aan je broek hangen. En terecht! Een dubbel gevoel, want anders had ik deze mooie foto’s niet kunnen maken.

Ben je ook eens in de Amsterdamse waterleiding duinen? Zet je auto neer bij ingang Oase, koop een kaart van het gebied bij het bezoekerscentrum, loop in een uurtje naar de Duizendmeterweg en vrijwel zeker vind je daar een aantal vossen. Vooral tussen 14 en 15 uur, maak je de meeste kans.

 

natuurfotografie AWD vos 5

Ik ga er zeker nog eens heen, maar dan om de ijsvogel eens voor de lens te krijgen. Dat wordt de volgende uitdaging!

 

2 Opmerkingen. Verlaat nieuw

Supermooie foto’s hoor, ook die van Gouda 😉 !

Beantwoorden

Dank je wel voor je compliment!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.